Bedrijfsprocessen – done

Vraagstukken op gebied van bedrijfsprocessen

Samenhang en integratie

Ga je een nieuwe bedrijfsactiviteit starten of bedrijfsonderdelen integreren?

Dan zijn de bedrijfsdoelen, mensen, processen, systemen en werkwijzen de kern van je nieuwe opgave.

De samenhang en integratie van je processen is een cruciaal onderdeel van je transitie. Dit is een stevige klus waarin verschillende processen, opgebouwde historie, systemen, werkwijzen en culturen met elkaar vervlochten moeten gaan worden. Met mijn verbindende vaardigheden kan ik het beste van de verschillende werelden bij elkaar brengen en de meest passende procesinrichting vormgeven.

 

Onduidelijke verantwoordelijkheden

Heb je last van overdrachtsmomenten die niet soepel verlopen? Zijn wachttijden te hoog en doorlooptijden te lang? Wordt niet het gewenste kwaliteit gerealiseerd en/of zijn er onduidelijke verantwoordelijkheden?

Dan kan het goed zijn dat je je processen niet optimaal hebt ingericht. 

Met een doorlichting van de processen maak ik het verbeterpotentieel voor je zichtbaar en kan ik je helpen deze processen zodanig in te richten dat je dit verbeterpotentieel gaat benutten.

Hoe soepel draait jouw groep? 

De "groep" op een racefiets zijn als de processen in een organisatie. De remmen, het schakelmechanisme en de aandrijving werkt alleen goed als deze in samenhang met elkaar is afgesteld en aan de eisen van de fietser voldoet.