Over mij – done

Start Passo Organisatieadvies

In 2016 ben ik (Hans Wichards) Passo Organisatieadvies gestart. Vol energie en passie help ik organisaties met de inrichting, verbetering en toetsing van organisatorische vraagstukken op gebied van interne beheersing. Dit doe ik vanuit de invalshoeken processen, risk & control en audit. Ik werk hierbij vanuit samenhang en daarbij hoort het samenwerken en leren van medewerkers. 

Passo is een afgeleide van Passo di Stelvio, een kronkelende Italiaanse bergpas. Deze geeft mij veel inspiratie en beklim ik graag met mijn racefiets. Passo staat ook voor passie en passen. Passie en energie stop ik in mijn werk en krijg ik van gezamenlijk behalen van doelstellingen. Passen refereert naar het ontrafelen van complexe materie en het ontwikkelen van inzichten en passende verbeteringen. Passend binnen de context voer ik interventies uit om verbeteringen te realiseren.

Hoe ik werk

Samen met de medewerkers en het management bepalen we mogelijke verbeteringen zodat ze gedragen worden en blijvend worden ingevoerd. Deze verbeteringen liggen op zowel inrichting van 'harde' procesmatige aspecten in combinatie met de 'zachte' menselijke kant. Deze verbeteringen hebben doorgaans altijd effect op het handelen van individuen en van het team. 

Dit doe ik door de actuele situatie  in beeld te brengen, deze te ontwarren en te versimpelen. Hierbij creëren we een "gedeelde wereld" waarin betrokkenen elkaars wereld herkennen en snappen. Ik verbind de boven- en onderstroom met elkaar. Op basis hiervan brengen we samenhang aan tussen organisatie doelstellingen, het interne beheersingsvraagstuk (processen, risk & control, audit), mensen, systemen, klanten en stakeholders. Als deze samenhang duidelijk is werken we stapsgewijs toe naar de oplossing van het vraagstuk zodat de interen beheersing verbeterd. 


Wat is mijn basis?

Centraal in mijn leven staan Suus en Thijs, mijn thuis! Ze zijn mijn warme thuishaven geven me energie en spirit. Hier ben ik enorm trots op! 

Ik sport graag want dit geeft me energie. Fietsen is een ideale manier om tot rust te komen. Naast dat ik geniet van de natuur en omgeving, werkt de cadans van mijn benen meditatief en zorgt voor orde en rust in mijn gedachten. Italië is mijn favoriete land. De natuur, het klimaat en natuurlijk het overheerlijke eten en drinken...

Ik heb diverse sporten (voetbal, hockey, wielrennen, mountainbiken en tennis) op redelijk goed niveau beoefend. De ervaringen die ik hiermee heb opgedaan en nog steeds opdoe zorgen ervoor dat ik veel parallellen met werk kan trekken als het gaat over realiseren van doelstellingen vanuit de gedachte van een individu en/of een team.