Procesmanagement

Hoe soepel draaien jouw processen?

Bedrijfsprocessen

Vraagstukken op gebied van bedrijfsprocessen

Samenhang en integratie

Ga je een nieuwe bedrijfsactiviteit starten of bedrijfsonderdelen integreren?

Dan zijn de bedrijfsdoelen, mensen, processen, systemen en werkwijzen de kern van je nieuwe opgave.

De samenhang en integratie van je processen is een cruciaal onderdeel van je transitie. Dit is een stevige klus waarin verschillende processen, opgebouwde historie, systemen, werkwijzen en culturen met elkaar vervlochten moeten gaan worden. Met mijn verbindende vaardigheden kan ik het beste van de verschillende werelden bij elkaar brengen en de meest passende procesinrichting vormgeven.

Onduidelijke verantwoordelijkheden

Heb je last van overdrachtsmomenten die niet soepel verlopen? Zijn wachttijden te hoog en doorlooptijden te lang? Wordt niet het gewenste kwaliteit gerealiseerd en/of zijn er onduidelijke verantwoordelijkheden?

Dan kan het goed zijn dat je je processen niet optimaal hebt ingericht.

Met een doorlichting van de processen maak ik het verbeterpotentieel voor je zichtbaar en kan ik je helpen deze processen zodanig in te richten dat je dit verbeterpotentieel gaat benutten.

Passo Organisatieadvies - Hans Wichards

AARZEL NIET OM VAN GEDACHTE WISSELEN OVER JE VRAAGSTUK

Passo Organisatieadvies - Hoe goed draaid jouw team en werkproces

Hoe soepel draaien jouw processen?

De "groep" op een racefiets zijn als de processen in een organisatie. De remmen, het schakelmechanisme en de aandrijving werkt alleen goed als deze in samenhang met elkaar is afgesteld en aan de eisen van de fietser voldoet.

Referenties

Wat mijn klanten over mij zeggen...

"Je inhoudelijke kennis, je vermogen om te verbinden en samen te werken gecombineerd met doorzettingsvermogen zijn ingredienten voor succesvolle projecten."

"Je verwondert je over hoe we dingen doen en zet zaken in verbindingen met elkaar en daardoor komen ze in een ander perspectief te staan."

"Je blijft gewoon jezelf, los van alle poespas en franje, ook in spanningsvelden. Je bent goed in het terugleiden naar de essentie, waar gaat het om én alle extra's daarmee uit te filteren. Dit maakt ook voor anderen dingen helder."

"Je brengt mensen bij elkaar en weet echte samenwerking te realiseren."

Passo Organisatieadvies

Organiseren van interne beheersing, vanuit de invalshoeken:

Passo Organisatieadvies - Risk & Control

Risk & Control

Heb je het gevoel dat je niet alle risico's in je processen goed onder controle hebt? Kom je niet meer toe aan ondernemen en worstel je met controle druk? Wil je dit weer graag in balans brengen? Wil je met een frisse blik een doorlichting doen op je processen, projecten en bedrijfsvoering, maar wil je geen stempel van “audit”? Risicomanagement op en top.

Passo Organisatieadvies - Audit

Audit

Ervaar jij als ondernemer problemen bij een audit door o.a.:

  • Onderbezetting
  • Impact
  • Communicatieve vaardigheden

Dan kan ik je verder helpen zodat wij samen tot een oplossing komen.

Passo2Learn

De samenwerking in je organisatie tussen medewerkers onderling en met het management is van essentieel belang om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Passo2Learn helpt je om een betere onderlinge samenwerking en communicatie te realiseren zodat je bedrijfsprocessen effectiever worden en je leert van de uitvoering. Wil jij je interne samenwerking verbeteren? Laten we samen kijken hoe we jouw de kwaliteiten van jouw team maximaal kunnen inzetten en verbeteren.