Risk & Control – done

Vraagstukken op het gebied van risk & control

Risico's in processen

Heb je het gevoel dat je niet alle risico's in je processen goed onder controle hebt? Of dat risico's niet vanuit een gemeenschappelijk kader worden geïdentificeerd en gemanaged?

Dit kan ertoe leiden dat je risico's loopt die je eigenlijk niet wilt lopen. 

Met behulp van een scan bepalen we in hoeverre je risicomanagement hebt geïntegreerd in de de dagelijkse werkwijze en processen. Hierbij kijken we ook naar de juiste balans tussen belangrijkste risico’s, de controls, het toetsen ervan en vrijheid om te ondernemen.

 

Balans in ondernemerschap

Kom je niet meer toe aan ondernemen en worstel je met controle druk? Wil je dit weer graag in balans brengen? 

Gezamenlijk brengen we in kaart welke remmende factoren we kunnen verkleinen en welke versnellers we kunnen inzetten. Hierdoor komt er weer ruimte voor het ondernemerschap.


Doorlichting processen

Wil je met een frisse blik een doorlichting doen op je processen, projecten en bedrijfsvoering, maar wil je geen stempel van “audit”? 

Graag help ik je met deze doorlichting. We bepalen samen welke inzichten je al hebt, welke je getoetst wilt hebben en welke aanvullende inzichten je kunt gebruiken. Ik voer de toets voor je uit en we gaan in gesprek over de inzichten.

Risicomanagement op en top: de afdaling!

Hoe zou jij je risico's en beheersmaatregelen vorm geven vooraf en tijdens een afdaling? 

De afdaling of ook wel omschreven als 'de kunst van het dalen'. Het meest risicovolle onderdeel van racefietsen. Het is zó fantastisch als je gierend vol adrenaline naar beneden stuift. Je laten vallen, bochten aan snijden, onoverzichtelijke wegen, tegemoetkomende auto's, stenen op de weg en bandjes van 1 cm breed.

Hoeveel risico neem jij om een paar seconden te winnen in de afdaling?