Risk & Control

Risicomanagement op en top!

Risk & Control

Vraagstukken op het gebied van risk & control

Risico's in processen

Heb je het gevoel dat je niet alle risico's in je processen goed onder controle hebt? Of dat risico's niet vanuit een gemeenschappelijk kader worden geïdentificeerd en gemanaged?

Dit kan ertoe leiden dat je risico's loopt die je eigenlijk niet wilt lopen.

Met behulp van een scan bepalen we in hoeverre je risicomanagement hebt geïntegreerd in de de dagelijkse werkwijze en processen. Hierbij kijken we ook naar de juiste balans tussen belangrijkste risico’s, de controls, het toetsen ervan en vrijheid om te ondernemen.

Balans in ondernemerschap

Kom je niet meer toe aan ondernemen en worstel je met controle druk? Wil je dit weer graag in balans brengen?

Gezamenlijk brengen we in kaart welke remmende factoren we kunnen verkleinen en welke versnellers we kunnen inzetten. Hierdoor komt er weer ruimte voor het ondernemerschap.

Doorlichting processen

Wil je met een frisse blik een doorlichting doen op je processen, projecten en bedrijfsvoering, maar wil je geen stempel van “audit”?

Graag help ik je met deze doorlichting. We bepalen samen welke inzichten je al hebt, welke je getoetst wilt hebben en welke aanvullende inzichten je kunt gebruiken. Ik voer de toets voor je uit en we gaan in gesprek over de inzichten.

Passo Organisatieadvies - Hans Wichards

Risicomanagement op en top: de afdaling!

Hoe zou jij je risico's en beheersmaatregelen vorm geven vooraf en tijdens een afdaling?

De afdaling of ook wel omschreven als 'de kunst van het dalen'. Het meest risicovolle onderdeel van racefietsen. Het is zó fantastisch als je gierend vol adrenaline naar beneden stuift. Je laten vallen, bochten aan snijden, onoverzichtelijke wegen, tegemoetkomende auto's, stenen op de weg en bandjes van 1 cm breed.

Hoeveel risico neem jij om een paar seconden te winnen in de afdaling?

Referenties

Wat mijn klanten over mij zeggen...

"Je inhoudelijke kennis, je vermogen om te verbinden en samen te werken gecombineerd met doorzettingsvermogen zijn ingredienten voor succesvolle projecten."

"Je verwondert je over hoe we dingen doen en zet zaken in verbindingen met elkaar en daardoor komen ze in een ander perspectief te staan."

"Je blijft gewoon jezelf, los van alle poespas en franje, ook in spanningsvelden. Je bent goed in het terugleiden naar de essentie, waar gaat het om én alle extra's daarmee uit te filteren. Dit maakt ook voor anderen dingen helder."

"Je brengt mensen bij elkaar en weet echte samenwerking te realiseren."

Passo Organisatieadvies

Organiseren van interne beheersing, vanuit de invalshoeken:

Passo Organisatieadvies - Procesmanagement

Procesmanagement

Ga je een nieuwe bedrijfsactiviteit starten of bedrijfsonderdelen integreren?
Heb je last van overdrachtsmomenten die niet soepel verlopen? Zijn wachttijden te hoog en doorlooptijden te lang? Wordt niet het gewenste kwaliteit gerealiseerd en/of zijn er onduidelijke verantwoordelijkheden?
Zorg dat je groep soepel draait

Passo Organisatieadvies - Audit

Audit

Ervaar jij als ondernemer problemen bij een audit door o.a.:

  • Onderbezetting
  • Impact
  • Communicatieve vaardigheden

Dan kan ik je verder helpen zodat wij samen tot een oplossing komen.

Passo2Learn

De samenwerking in je organisatie tussen medewerkers onderling en met het management is van essentieel belang om de bedrijfsdoelstellingen te realiseren. Passo2Learn helpt je om een betere onderlinge samenwerking en communicatie te realiseren zodat je bedrijfsprocessen effectiever worden en je leert van de uitvoering. Wil jij je interne samenwerking verbeteren? Laten we samen kijken hoe we jouw de kwaliteiten van jouw team maximaal kunnen inzetten en verbeteren.