Opdrachten en werkervaring

Mijn rugzak

Mijn rugzak zit vol met verschillende onderwerpen die met elkaar in evenwicht zijn. Dit stelt mij in staat om zowel aandacht te hebben voor de inhoudelijke én de menselijke kant.

 • Gecertificeerd CRKBO docent - Nyenrode Business Universiteit
 • Gecertificeerd ISO 31000 Risk Management Professional - Global Institute for Risk Management Standards
 • Cultuurverandering - samenwerken- groepsdynamica en interventies
 • Succesvol veranderingen organiseren - SIOO
 • Operational Auditing - Erasmus Universiteit Rotterdam ESAA
 • Bedrijfskunde - Master of innovation - Erasmus Universiteit Rotterdam
 • Bedrijfseconomie - Heao Arnhem Nijmegen
Passo Organisatieadvies - Hans Wichards - succesvolle projecten

Uitgevoerde projecten en werkervaring

Projectleider procesmanagement

Nederlandse Loterij
Ten tijden van een postfusie heeft Passo Organisatieadvies op basis van bedrijfsdoorlichting een compleet proceshuis opgesteld. Tezamen met de medewerkers zijn meer dan 80 processen uitgewerkt en gecommuniceerd. Medewerkers zijn door participatie in actieve sessies geschoold op gebied van interne beheersing en procesmanagementkennis.

 

Sr. Operational auditor, procesverbeteraar en veranderaar

Rabobank opdrachten en resultaten:
Meer dan 50 operational audits en onderzoeken op het gebied van besturing, procesmanagement, verandermanagement, project- programmamanagement & houding en gedrag uitgevoerd.

Procesverbeteringen gerealiseerd en onderlinge samenwerking, teaming en samenwerking met auditee verbeterd. Actief vormgegeven aan cultuurverandering door het doen van interventies op gebied van houding, gedrag, communicatie en samenwerking. Inzichtelijk maken, bespreekbaar maken van remmende en versnellende mechanismen. Medewerkers en management gecoacht.

Consultant interne beheersing procesmanagement en operational audit

Tennet + ConQuaestor mastering finance opdrachten en resultaten:

Meerdere opdrachten uitgevoerd op het gebied van procesmanagement (identificeren, uitwerken en implementeren). Het betrof processen op het gebied van administratieve en financiële dienstverlening, waaronder inrichting van Financial Shared Service Centrum.

De interne beheersing van procesmanagement (procesanalyses, procesinrichting en risk & control en procestoetsing) en kwaliteitsmanagement binnen verschillende business units geprofessionaliseerd. Audits uitgevoerd naar gerealiseerde programma's. Teamlid van programma om een business unit opnieuw in te richten. Ik was verantwoordelijk voor procesmanagement, kwaliteitsmanagement, positioneren en begeleiden van een aantal afdelingen in transitie.

Consultant procesmanagement

ProRail + ConQuaestor opdrachten en resultaten: 

Binnen ProRail Infra Projecten procesmanagement en proceshuis vorm gegeven voor zowel kern-, administratieve en ondersteunende processen. Processen geïdentificeerd en een proceshuis ontwikkeld inclusief conventies. 

Met groepen medewerkers processen uitgewerkt, geharmoniseerd en verbeteringen in processen doorgevoerd. Processen vastgelegd in een kwaliteitssysteem.

Consultant procesmanagement

Diverse opdrachten bij o.a. Henk Scholten, KLM, ABN-AMRO, UTS:

 • Ontwikkelen van CRM filosofie.
 • Professionaliseren verkoop occasions.
 • Analyse en doorlichting van nieuw service concept
 • Procesidentificatie, -analyse en -verbeteringen van vliegtuigcomponenten modificatieproces.
 • Servicekanaal migratie en inbound telefoniedruk verlagen

Welk effect en resultaat behaald?

 • Uitgewerkte en geïmplementeerde CRM filosofie in dienstverleningsprocessen en systemen. Basis voor landelijke CRM systeem Volvocars Nederland. Verkoop occasions gestegen en omloopsnelheid van occasions verhoogd.
 • Procesverbeteringen ontwikkeld i.s.m. medewerkers en klanten. Analyse van bedrijfsmodel en ontwikkelen van verbeterthema's om samenwerking te verbeteren tussen aangesloten partners gedeeld met directie t.b.v visievorming.
 • Inzicht in afdelingsoverstijgende procesflow, kennis gedeeld over afdelingen.
 • Telefoniedruk verlaagd en dienstverlening naar klanten via andere servicekanalen geïmplementeerd.

Wil je meer weten of mijn opdrachten? Maak dan een afspraak zodat wij kennis kunnen maken.